Čerešňová štrúdľa

INGREDIENCIE

  • 1 balíček štrúdľového cesta
  • 3 PL roztopené masla
  • 500 g čerešní
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 ČL mletaej škorice
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 1 vajce na potretie
  • práškový cukor na posypanie

DOBA PRÍPRAVY

  • Príprava: 30 minút
  • Úprava: 40 minút
  • Porcie: 6

POSTUP

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. 
  2. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
  3. Dáme ich do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom, podlejeme malým množstvom vody a dusíme cca 15 minút.
  4. Potom primiešame kukuričný škrob a varíme, kým nám zmes nezhustne. 
  5. Jednotlivé pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba. Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku a štrúdľu zatočíme. 
  6. Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 až 40 minút. 
  7. Upečenú štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Potom poprášime práškovým cukrom, nakájame a podávame.

NÁŠ TIP

  • Výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Samozrejme najlepšie s tou domácou.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku