Čerešňová štrúdľa
INGREDIENCIE
- 1 balíček štrúdľového cesta
- 3 PL roztopené masla
- 500 g čerešní
- 180 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 ČL mletaej škorice
- 3 PL kukuričného škrobu
- 1 vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 30 minút
- Úprava: 40 minút
- Porcie: 6
POSTUP
- Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
- Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
- Dáme ich do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom, podlejeme malým množstvom vody a dusíme cca 15 minút.
- Potom primiešame kukuričný škrob a varíme, kým nám zmes nezhustne.
- Jednotlivé pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba. Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku a štrúdľu zatočíme.
- Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 až 40 minút.
- Upečenú štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Potom poprášime práškovým cukrom, nakájame a podávame.
NÁŠ TIP
- Výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Samozrejme najlepšie s tou domácou.
DOBRÚ CHUŤ 😋