Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

INGREDIENCIE

CESTO

  • 400 g špaldovej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
  • 1 balíček strúhanej citrónovej kôry
  • 70 ml javorového sirupu
  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 ml oleja
  • lyžička vanilkovej pasty

OBLOŽENIE 

  • 200 g očistených a na kúsky pokrájaných jahôd
  • 500 g očistenej a na kocky pokrájanej rebarbory
  • 2 balíčky citrónového trstinového cukru

POSTUP

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.
  2. Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút.
  3. Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku