Kuracie krídelká na grile

INGREDIENCIE

  • 2 kg kuracích krídelok 

INGREDIENCIE NA MARINÁDU 

  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1/2 ks cesnakového prášku (mletý sušený cesnak)
  • 1/2 ČL cibuľového prášku (mletá sušená cibuľa)
  • 1/2 ČL mletého rozmarínu
  • 1/4 ČL kajenského korenia
  • 50 ml suché biele víno
  • 2 PL svetlej sójovej omáčky
  • 30 ml repkového oleja

DOBA PRÍPRAVY

  • Príprava: 190 minút
  • Úprava: 25 minút
  • Porcie: 4

POSTUP

  1. Všetky suroviny na marinádu vymiešame v miske a krídelká do nej namočíme.
  2. Necháme odležať aspoň 3 hodiny. Občas premiešame. 
  3. Odkvapkané krídelká opekáme na grile asi 25 minút. Ku koncu pečenia ich znova potrieme marinádou.

NÁŠ TIP

Obohaťte tieto chutné grilované krídelká o jednu z  omáčok ku grilovačke:

  • ostro-sladká omáčka ku grilovačke
  • jemne pálivá majonéza ku grilovačke
  • sladká horčicová omáčka ku grilovačke

DOBRÚ CHUŤ 😋