Losos na panvici so zemiakovým šalátom

INGREDIENCIE

  • 600 g čerstvého lososa
  • 300 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
  • 2 lyžice majonézy Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 g zemiakov uvarených v šupke
  • 4 vajíčka uvarené natvrdo
  • 1 uhorka
  • 2-3 stopky stopkového zeleru
  • 1 a 1/2 štipľavej papričky
  • čerstvá bazalka a petržlenová vňať
  • olivový olej Primadonna
  • 1 citrón
  • zelená časť z 3 lahôdkových cibuliek

POSTUP

  1. Do misky pridáme kyslú smotanu a majonézu. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  2. Uvarené a očistené zemiaky a vajíčka nakrájame na menšie kúsky.
  3. Uhorku ošúpeme a rozrežeme na polovicu.
  4. Lyžičkou vydlabeme jadierka a nakrájame ju na kúsky.
  5. Stopkový zeler, 1 štipľavú papričku zbavenú semienok a bylinky nasekáme nadrobno.
  6. Všetky ingrediencie preložíme do misky so smotanou a majonézou, premiešame a dochutíme soľou a korením.
  7. Ak sa nám zdá šalát príliš hustý, môžeme pridať ešte trochu majonézy alebo kyslej smotany. Šalát necháme na chvíľu postáť, aby sa všetky chute spojili. 
  8. TIP: Bazalku a petržlenovú vňať môžeme nahradiť lístkami medvedieho cesnaku.
  9. Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu. Ochutíme ho soľou a korením a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany 3-4 minúty dozlatista.
  10. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z citróna. Necháme chvíľu odpočívať.
  11. Na tanier naservírujeme porciu šalátu a vedľa opečeného lososa. Posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a štipľavou papričkou.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku