Makovo višňová štrúdľa

INGREDIENCIE

CESTO

  • 500 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 120 ml mlieka
  • 42 g droždia
  • trochu soli

PLNKA

  • 500 g mletého maku
  • 300 g práškového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 2 hrnčeky višní

ĎALŠIE INGREDIENCIE

  • 1 žĺtok na potretie

POSTUP 

  1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme štipku soli a lyžičku cukru. Do misy po 10 minútach nasypeme múku, pridáme kvások, vajce, maslo, zvyšný cukor a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.
  2. Medzitým si v hrnci zohrejeme mlieko, pridáme doň mak, cukor a citrónovú kôru. Plnku riadne premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme ho makovou plnkou, do stredu uložíme višne a cesto zvinieme. Štrúdľu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C dozlatista.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku