Polievka Minestrone

INGREDIENCIE

  • 50 g prerastenej slaninky
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 cibule
  • 1 stopkový zeler
  • 1 väčšia mrkva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1.5 litra kuracieho vývaru (bujón)
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva bielej fazule
  • 1 šálka hrášku
  • 2 šálky nasekanej bielej kapusty
  • 100 g cestovín
  •  soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie
  •  extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať

DOBA PRÍPRAVY

  • Príprava: 10 minút
  • Úprava: 50 minút
  • Porcie: 6

POSTUP

  1. Vo väčšom hrnci začneme opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku.
  2. Pridáme olivový olej a opekáme do zlatohneda.
  3. Potom prisypeme cibuľku, ktorú sme nakrájali na tenké rezančeky a opäť restujeme.
  4. Hneď za ňou pridáme na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. A spoločne restujeme na miernom ohni asi 5 minút.
  5. Pridáme cesnak a minútku opekáme spolu s ostatnou zeleninou. Potom prilejeme vývar a lúpané paradajky.
  6. Zmes privedieme k varu a pridáme fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu.
  7. Osolíme, pridáme papriku a provensálske bylinky.
  8. Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
  9. Vždy keď bude polievka strácať na objeme prilejeme vriacu vodu (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).
  10. Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku opäť ochutíme – soľ, korenie.
  11. Pridáme cestovinu (tvar podľa ľubovôle) a varíme ešte ďalších 15 minút.
  12. Servírujeme so zopár kvapkami olivového oleja, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom opečeného bieleho chlebíka.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku