Pstruh s miešaným šalátom

Lahodný filet pstruha plnený lístkami medovky a strúčikmi cesnaku, pokvapkaný citrónovou šťavou a podávaný s miešaným šalátom ozdobeným parmezánom.

INGREDIENCIE

  • 1 filet pstruha
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 30 g medovky
  • morská soľ
  • slnečnicový olej
  • 150 g rukoly
  • 3 rajčiny
  • 1 dcl pesta
  • olivový olej
  • 1 citrón
  • 20 g masla
  • parmezán

POSTUP

  1. Pstruha narežeme z oboch strán. Do zárezov na strane kože pridáme morskú soľ.
  2. Z druhej strany pstruha do zárezov vložíme lístky medovky, morskú soľ a strúčiky cesnaku.
  3. Rybu z každej strany opečieme na slnečnicovom oleji a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
  4. Pripravíme si šalát. Rukolu a nakrájané rajčiny polejeme pripraveným pestom, olivovým olejom a šťavou z citróna.
  5. Pstruha pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme trošku masla a podávame so šalátom, ozdobeným kúskami parmezánu.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku