Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou

INGREDIENCIE

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g polohrubej múky
  • soľ
  • 700 g kyslej kapusty
  • 100 g slaniny
  • 3 PL bravčovej masti
  • 1 cibuľa

DOBA PRÍPRAVY

  • Príprava: 60 minút
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: malá

POSTUP

  1. Zemiaky očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.
  2. Do cesta pridáme soľ a múku. Vytvoríme redšie cesto.
  3. Do hrnca dáme vodu, soľ a necháme zovrieť.
  4. Keď voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.
  5. V kastróli na masti a nadrobno pokrájanej cibuli udusíme kyslú kapustu a osolíme (kapustu môžeme aj nakrájať).
  6. Keď sú halušky uvarené, dáme ich do kastróla s kyslou kapustou, premiešame.
  7. Nadrobno pokrájanú slaninku opečieme na masti, pekne do chrumkava. 
  8. Zalejeme halušky a podávame.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku