Grilovacie marinády

BYLINKOVÁ MARINÁDA

TIP: Táto marináda sa dá použiť aj na marinovanie grilovaného syra.

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička oregána
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička tymiánu
  • 4 lyžice červeného vína
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Najskôr si pretlačíme cesnak a premiešame ho s červeným vínom a s olejom.
  2. Potom pridáme aj horčicu, primiešame bylinky a citrónovú šťavu.
  3. Pripravenou marinádou potrieme mäsko a dáme ho na pár hodín do chladničky.

BBQ MARINÁDA

  • 1 špička noža kajenského korenia
  • 1 kúsok zázvoru
  • 4 lyžice oleja
  • 2 vetvy rozmarínu
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Najskôr si očistíme zázvor a nastrúhame ho na jemnom strúhadle.
  2. Citrónovú šťavu a olej spolu vymiešame pridáme natrhané vetvičky rozmarínu a primiešame korenie a soľ.
  3. Pripravenou zmesou potierame ryby, mäso alebo zeleninu, ktorú budeme o pár hodín grilovať. 

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku