Chlebník
Najpredávanejšie
Chcete udržať svoj chlebík dostatočne čerstvý a chutný aj niekoľko dní po jeho kúpe? Chlebník je neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni, a to z toho dôvodu, že umožní správne skladovanie rôznych druhov pečiva.
SKLADOVANIE PEČIVA
Skladovanie pečiva vyžaduje ideálne podmienky. Priestor by nemal byť príliš vlhký, ani suchý, vo veľkom teple, ani veľkom chlade. Samotné pečivo by malo byť vychladnuté. V opačnom prípade ho nechajte najskôr vychladnúť, inak sa vplyvom uvoľňujúce pary vytvorí vlhkosť a podporí rast plesní.
Domov si pečivo najčastejšie prinesiete v mikroténovom sáčku, prípadne plastovom obale. Pečivo by ste mali čo najskôr po príchode z igelitu vybrať a premiestniť, pretože práve tam má najlepšie podmienky pre rýchle plesnivenie. Využiť môžete niekoľko variantov, napríklad zabalenie do látkovej či ľanovej utierky pre krátkodobé uskladnenie, umiestnenie do dózy a tej potom do chladničky, alebo vloženie do mrazničky pre dlhodobé uskladnenie (cca 4-6 mesiacov).
Pre bežné predĺženie trvanlivosti chleba a iného pečiva je potom ideálny chlebník, ktorý čerstvosť pečiva o nejaký čas predĺži. Aj napriek tomu, že zaobstaráte kvalitný chlebník, je vhodné pečivo ešte uložiť do utierky, ktorá pojme prebytočnú vlhkosť. Zabúdať by ste nemali ani na pravidelnú údržbu umytím octovou vodou a poriadnym vysušením pre prevenciu vzniku plesní.