Pstruh s miešaným šalátom
Lahodný filet pstruha plnený lístkami medovky a strúčikmi cesnaku, pokvapkaný citrónovou šťavou a podávaný s miešaným šalátom ozdobeným parmezánom.
INGREDIENCIE
- 1 filet pstruha
- 6 strúčikov cesnaku
- 30 g medovky
- morská soľ
- slnečnicový olej
- 150 g rukoly
- 3 rajčiny
- 1 dcl pesta
- olivový olej
- 1 citrón
- 20 g masla
- parmezán
POSTUP
- Pstruha narežeme z oboch strán. Do zárezov na strane kože pridáme morskú soľ.
- Z druhej strany pstruha do zárezov vložíme lístky medovky, morskú soľ a strúčiky cesnaku.
- Rybu z každej strany opečieme na slnečnicovom oleji a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
- Pripravíme si šalát. Rukolu a nakrájané rajčiny polejeme pripraveným pestom, olivovým olejom a šťavou z citróna.
- Pstruha pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme trošku masla a podávame so šalátom, ozdobeným kúskami parmezánu.
DOBRÚ CHUŤ 😋