Zemiakové placky

INGREDIENCIE
  • 3 zemiaky
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL hladkej múky
  • 1/2 cibule
  • podľa chuti soľ, majorán, mleté čierne korenie
  • trochu tuku na smaženie

DOBA PRÍPRAVY

  • Príprava: 30 minút
  • Porcií: 5
  • Náročnosť: nízka

POSTUP

  1. Zemiaky ostrúhame na strúhadle, naberačkou vyberieme prebytočnú vodu.
  2. Pridáme soľ, vajce, majorán, mleté korenie, postrúhanú cibuľu, roztlačený cesnak a nakoniec hladkú múku.
  3. Všetko vymiešame.
  4. Panvicu zohrejeme, potrieme tukom a cesto lyžicou rozotrieme rovnomerne po celej panvici.
  5. Opekáme z oboch strán do zlatista.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku