Čerešňová štrúdľa
INGREDIENCIE
- 1 balíček štrúdľového cesta
 - 3 PL roztopené masla
 - 500 g čerešní
 - 180 g kryštálového cukru
 - 1 balíček vanilkového cukru
 - 1/2 ČL mletaej škorice
 - 3 PL kukuričného škrobu
 - 1 vajce na potretie
 - práškový cukor na posypanie
 
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 30 minút
 - Úprava: 40 minút
 - Porcie: 6
 
POSTUP
- Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
 - Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
 - Dáme ich do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom, podlejeme malým množstvom vody a dusíme cca 15 minút.
 - Potom primiešame kukuričný škrob a varíme, kým nám zmes nezhustne.
 - Jednotlivé pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba. Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku a štrúdľu zatočíme.
 - Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 až 40 minút.
 - Upečenú štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Potom poprášime práškovým cukrom, nakájame a podávame.
 
NÁŠ TIP
- Výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Samozrejme najlepšie s tou domácou.
 
DOBRÚ CHUŤ 😋

