Polievka Minestrone
INGREDIENCIE
- 50 g prerastenej slaninky
- 2 PL olivového oleja
- 2 cibule
- 1 stopkový zeler
- 1 väčšia mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 1.5 litra kuracieho vývaru (bujón)
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 konzerva bielej fazule
- 1 šálka hrášku
- 2 šálky nasekanej bielej kapusty
- 100 g cestovín
- soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie
- extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 10 minút
- Úprava: 50 minút
- Porcie: 6
POSTUP
- Vo väčšom hrnci začneme opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku.
- Pridáme olivový olej a opekáme do zlatohneda.
- Potom prisypeme cibuľku, ktorú sme nakrájali na tenké rezančeky a opäť restujeme.
- Hneď za ňou pridáme na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. A spoločne restujeme na miernom ohni asi 5 minút.
- Pridáme cesnak a minútku opekáme spolu s ostatnou zeleninou. Potom prilejeme vývar a lúpané paradajky.
- Zmes privedieme k varu a pridáme fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu.
- Osolíme, pridáme papriku a provensálske bylinky.
- Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
- Vždy keď bude polievka strácať na objeme prilejeme vriacu vodu (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).
- Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku opäť ochutíme – soľ, korenie.
- Pridáme cestovinu (tvar podľa ľubovôle) a varíme ešte ďalších 15 minút.
- Servírujeme so zopár kvapkami olivového oleja, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom opečeného bieleho chlebíka.
DOBRÚ CHUŤ 😋