Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou
INGREDIENCIE
- 1 kg zemiakov
 - 250 g polohrubej múky
 - soľ
 - 700 g kyslej kapusty
 - 100 g slaniny
 - 3 PL bravčovej masti
 - 1 cibuľa
 
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 60 minút
 - Počet porcií: 4
 - Náročnosť: malá
 
POSTUP
- Zemiaky očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.
 - Do cesta pridáme soľ a múku. Vytvoríme redšie cesto.
 - Do hrnca dáme vodu, soľ a necháme zovrieť.
 - Keď voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.
 - V kastróli na masti a nadrobno pokrájanej cibuli udusíme kyslú kapustu a osolíme (kapustu môžeme aj nakrájať).
 - Keď sú halušky uvarené, dáme ich do kastróla s kyslou kapustou, premiešame.
 - Nadrobno pokrájanú slaninku opečieme na masti, pekne do chrumkava.
 - Zalejeme halušky a podávame.
 
DOBRÚ CHUŤ 😋

