Úvod » RECEPTY » Losos na panvici so zemiakovým šalátom


        

Losos na panvici so zemiakovým šalátom


0x
Skladom

 

naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR
Strážny pes:
Strážny pes

Losos na panvici so zemiakovým šalátom

Ingrediencie

  • 600 g čerstvého lososa
  • 300 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
  • 2 lyžice majonézy Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 500 g zemiakov uvarených v šupke
  • 4 vajíčka uvarené natvrdo
  • 1 uhorka
  • 2-3 stopky stopkového zeleru
  • 1 a 1/2 štipľavej papričky
  • čerstvá bazalka a petržlenová vňať
  • olivový olej Primadonna
  • 1 citrón
  • zelená časť z 3 lahôdkových cibuliek

POSTUP

POTREBUJEME

Do misky pridáme kyslú smotanu a majonézu. Osolíme, okoreníme a premiešame. Uvarené a očistené zemiaky a vajíčka nakrájame na menšie kúsky. Uhorku ošúpeme a rozrežeme na polovicu. Lyžičkou vydlabeme jadierka a nakrájame ju na kúsky. Stopkový zeler, 1 štipľavú papričku zbavenú semienok a bylinky nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie preložíme do misky so smotanou a majonézou, premiešame a dochutíme soľou a korením.

Ak sa nám zdá šalát príliš hustý, môžeme pridať ešte trochu majonézy alebo kyslej smotany. Šalát necháme na chvíľu postáť, aby sa všetky chute spojili.

TIP: Bazalku a petržlenovú vňať môžeme nahradiť lístkami medvedieho cesnaku.

Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu. Ochutíme ho soľou a korením a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z každej strany 3-4 minúty dozlatista. Stiahneme z ohňa a pridáme šťavu z citróna. Necháme chvíľu odpočívať.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu šalátu a vedľa opečeného lososa. Posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a štipľavou papričkou.

 

https://www.kuchynovo.sk/Plytke-taniere

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZDAyNz
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod EUR

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: