Úvod » RECEPTY » Polievka Minestrone


        

Polievka Minestrone


0x
Skladom

 

naša cena bez DPH : 0,00 EUR
naša cena s DPH (20 %):
0,00 EUR

Polievka Minestrone

 

Príprava: 10min

Úprava: 50min

Porcie: 6

Ingrediencie

  • 50 g prerastenej slaninky
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 cibule
  • 1 stopkový zeler
  • 1 väčšia mrkva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1.5 litra kuracieho vývaru (bujón)
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva bielej fazule
  • 1 šálka hrášku
  • 2 šálky nasekanej bielej kapusty
  • 100 g cestovín
  •  soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie
  •  extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať

Postup

Vo väčšom hrnci začneme opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku. Pridáme olivový olej a opekáme do zlatohneda. Potom prisypeme cibuľku, ktorú sme nakrájali na tenké rezančeky a opäť restujeme. Hneď za ňou pridáme na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. A spoločne restujeme na miernom ohni asi 5 minút.

Pridáme cesnak a minútku opekáme spolu s ostatnou zeleninou. Potom prilejeme vývar a lúpané paradajky. Zmes privedieme k varu a pridáme fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu. Osolíme, pridáme papriku a provensálske bylinky. Na miernom ohni varíme asi 30 minút. Vždy keď bude polievka strácať na objeme prilejeme vriacu vodu (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).

Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku opäť ochutíme – soľ, korenie. Pridáme cestovinu (tvar podľa ľubovôle) a varíme ešte ďalších 15 minút.

Servírujeme so zopár kvapkami olivového oleja, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom opečeného bieleho chlebíka.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MjRkYTV