Kuracie krídelká na grile
INGREDIENCIE
- 2 kg kuracích krídelok
INGREDIENCIE NA MARINÁDU
- 1 ČL mletého zázvoru
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 ks cesnakového prášku (mletý sušený cesnak)
- 1/2 ČL cibuľového prášku (mletá sušená cibuľa)
- 1/2 ČL mletého rozmarínu
- 1/4 ČL kajenského korenia
- 50 ml suché biele víno
- 2 PL svetlej sójovej omáčky
- 30 ml repkového oleja
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 190 minút
- Úprava: 25 minút
- Porcie: 4
POSTUP
- Všetky suroviny na marinádu vymiešame v miske a krídelká do nej namočíme.
- Necháme odležať aspoň 3 hodiny. Občas premiešame.
- Odkvapkané krídelká opekáme na grile asi 25 minút. Ku koncu pečenia ich znova potrieme marinádou.
NÁŠ TIP
Obohaťte tieto chutné grilované krídelká o jednu z omáčok ku grilovačke:
- ostro-sladká omáčka ku grilovačke
- jemne pálivá majonéza ku grilovačke
- sladká horčicová omáčka ku grilovačke
DOBRÚ CHUŤ 😋