Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou
INGREDIENCIE
- 600 g špagiet
 - 400 g kuracích pŕs
 - olivový olej
 - morská soľ
 - čierne korenie
 - 6 strúčikov cesnaku
 - 50 g lístkov čerstvej bazalky + zopár lístkov na ozdobu
 - 100 g sušených paradajok v oleji
 - 8 cherry paradajok
 - 100 ml suchého bieleho vína
 - 100 g syra grana padano Lovilio
 
POSTUP
- Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente (8 – 9 minút). Scedíme a trochu vody si odložíme na neskôr.
 - Bazalkové lístky, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, soľ, korenie a trochu olivového oleja rozmixujeme a hladkú pastu.
 - Kuracie prsia nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Potom ich vyberieme na tanier. Na tú istú panvicu pridáme ešte trochu olivového oleja a orestujeme na ňom 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Potom na panvicu vrátime kúsky kuracieho mäsa a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance.
 - Do takto pripraveného základu pridáme uvarené cestoviny a podlejeme trochou vody, v ktorej sa varili. Potom pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a primiešame bazalkovú pastu.
 - Špagety s kuracím mäsom podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano. Dozdobíme bazalkovými lístkami.
 
DOBRÚ CHUŤ 😋

