Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou
INGREDIENCIE
CESTO
- 400 g špaldovej múky
- 50 g mletých mandlí
- 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
- 1 balíček strúhanej citrónovej kôry
- 70 ml javorového sirupu
- 100 g zmäknutého masla
- 100 ml oleja
- lyžička vanilkovej pasty
OBLOŽENIE
- 200 g očistených a na kúsky pokrájaných jahôd
- 500 g očistenej a na kocky pokrájanej rebarbory
- 2 balíčky citrónového trstinového cukru
POSTUP
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.
- Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút.
- Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ 😋
