Polievka Minestrone
INGREDIENCIE
- 50 g prerastenej slaninky
 - 2 PL olivového oleja
 - 2 cibule
 - 1 stopkový zeler
 - 1 väčšia mrkva
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1.5 litra kuracieho vývaru (bujón)
 - 1 konzerva lúpaných paradajok
 - 1 konzerva bielej fazule
 - 1 šálka hrášku
 - 2 šálky nasekanej bielej kapusty
 - 100 g cestovín
 - soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie
 - extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať
 
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 10 minút
 - Úprava: 50 minút
 - Porcie: 6
 
POSTUP
- Vo väčšom hrnci začneme opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku.
 - Pridáme olivový olej a opekáme do zlatohneda.
 - Potom prisypeme cibuľku, ktorú sme nakrájali na tenké rezančeky a opäť restujeme.
 - Hneď za ňou pridáme na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. A spoločne restujeme na miernom ohni asi 5 minút.
 - Pridáme cesnak a minútku opekáme spolu s ostatnou zeleninou. Potom prilejeme vývar a lúpané paradajky.
 - Zmes privedieme k varu a pridáme fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu.
 - Osolíme, pridáme papriku a provensálske bylinky.
 - Na miernom ohni varíme asi 30 minút.
 - Vždy keď bude polievka strácať na objeme prilejeme vriacu vodu (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).
 - Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku opäť ochutíme – soľ, korenie.
 - Pridáme cestovinu (tvar podľa ľubovôle) a varíme ešte ďalších 15 minút.
 - Servírujeme so zopár kvapkami olivového oleja, strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom opečeného bieleho chlebíka.
 
DOBRÚ CHUŤ 😋

