Šalát s vajíčkom a tuniakom
INGREDIENCIE
- strúčik cesnaku
 - drobnú cibuľku
 - 2 čajové lyžice bieleho vínneho octu
 - 1 polievkovú lyžicu dijonskej horčice
 - 4 polievkové lyžice olivového oleja
 - 1 čajovú lyžičku kapary
 - 2 vajcia
 - štipku soli
 - 1 čevenú cubuľu
 - 2 paradajky
 - 200 g tuniaka v oleji
 - 1 rímsky šalát
 - 100 g baby mix šalátu (mladé lístky rukoly, ....)
 - korenie
 - 50 g malých čiernych olív
 
DOBA PRÍPRAVY
- 30 minút
 
POSTUP
- Cesnak a cibuľku očistíme, olúpeme a na drobno nakrájame, v miske premiešame a zalejeme octom, olejom a horčicou.
 - Nakrájané kapary necháme 15 minút odstáť v octe a umyté pridáme do zálievky.
 - Medzitým osmažíme vajce z jednej strany.
 - Červenú cibuľku nakrájame na kolieska, paradajky nakrájame na štvrtinky.
 - Umyjeme šalát, natrháme na menšie kúsky a potom zalejeme polovičkou zálievky.
 - Cibuľu, paradajky, olivy a vajíčko položíme na šalát, polejeme zvyškom zálievky a premiešame.
 
DOBRÚ CHUŤ 😋

