Šalát s vajíčkom a tuniakom

INGREDIENCIE

  • strúčik cesnaku
  • drobnú cibuľku
  • 2 čajové lyžice bieleho vínneho octu
  • 1 polievkovú lyžicu dijonskej horčice
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku kapary
  • 2 vajcia
  • štipku soli
  • 1 čevenú cubuľu
  • 2 paradajky
  • 200 g tuniaka v oleji
  • 1 rímsky šalát
  • 100 g baby mix šalátu (mladé lístky rukoly, ....)
  • korenie
  • 50 g malých čiernych olív

DOBA PRÍPRAVY

  • 30 minút

POSTUP

  1. Cesnak a cibuľku očistíme, olúpeme a na drobno nakrájame, v miske premiešame a zalejeme octom, olejom a horčicou.
  2. Nakrájané kapary necháme 15 minút odstáť v octe a umyté pridáme do zálievky.
  3. Medzitým osmažíme vajce z jednej strany.
  4. Červenú cibuľku nakrájame na kolieska, paradajky nakrájame na štvrtinky.
  5. Umyjeme šalát, natrháme na menšie kúsky a potom zalejeme polovičkou zálievky.
  6. Cibuľu, paradajky, olivy a vajíčko položíme na šalát, polejeme zvyškom zálievky a premiešame.

DOBRÚ CHUŤ 😋

Obrázok článku