Šalát s vajíčkom a tuniakom
INGREDIENCIE
- strúčik cesnaku
- drobnú cibuľku
- 2 čajové lyžice bieleho vínneho octu
- 1 polievkovú lyžicu dijonskej horčice
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku kapary
- 2 vajcia
- štipku soli
- 1 čevenú cubuľu
- 2 paradajky
- 200 g tuniaka v oleji
- 1 rímsky šalát
- 100 g baby mix šalátu (mladé lístky rukoly, ....)
- korenie
- 50 g malých čiernych olív
DOBA PRÍPRAVY
- 30 minút
POSTUP
- Cesnak a cibuľku očistíme, olúpeme a na drobno nakrájame, v miske premiešame a zalejeme octom, olejom a horčicou.
- Nakrájané kapary necháme 15 minút odstáť v octe a umyté pridáme do zálievky.
- Medzitým osmažíme vajce z jednej strany.
- Červenú cibuľku nakrájame na kolieska, paradajky nakrájame na štvrtinky.
- Umyjeme šalát, natrháme na menšie kúsky a potom zalejeme polovičkou zálievky.
- Cibuľu, paradajky, olivy a vajíčko položíme na šalát, polejeme zvyškom zálievky a premiešame.
DOBRÚ CHUŤ 😋