Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou
INGREDIENCIE
- 1 kg zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- soľ
- 700 g kyslej kapusty
- 100 g slaniny
- 3 PL bravčovej masti
- 1 cibuľa
DOBA PRÍPRAVY
- Príprava: 60 minút
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: malá
POSTUP
- Zemiaky očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.
- Do cesta pridáme soľ a múku. Vytvoríme redšie cesto.
- Do hrnca dáme vodu, soľ a necháme zovrieť.
- Keď voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.
- V kastróli na masti a nadrobno pokrájanej cibuli udusíme kyslú kapustu a osolíme (kapustu môžeme aj nakrájať).
- Keď sú halušky uvarené, dáme ich do kastróla s kyslou kapustou, premiešame.
- Nadrobno pokrájanú slaninku opečieme na masti, pekne do chrumkava.
- Zalejeme halušky a podávame.
DOBRÚ CHUŤ 😋